Een kijkje achter de schermen van ons atelier

Meestal hebben de klanten die bij Klear aankloppen wel een goed idee van wat ze precies willen. Soms doen we echter een beroep op onze uitgebreide expertise om mee te denken en verschillende mogelijkheden aan te reiken voor het ontwerp en de creatie van uw glaspartij.

Na het initiële contact komen we ter plekke kijken naar de technische kant van het proces.

Wat zijn de benodigde afmetingen? Waar zit precies de lichtinval? Aan welke stijl denkt u?

U kunt het zo gek niet bedenken, of het is bij ons mogelijk. Misschien bent u fan van art nouveau, of wilt u net een moderne toets. Alle stijlen zijn bij ons een optie, en indien u niet meteen iets in gedachten heeft, kunnen we u diverse patroonboeken voorleggen met bestaande ontwerpen. In deze fase van het proces kunt u samen met ons de kleur van het glas uitzoeken.

Zodra er is beslist wat het wordt, gaan we stap voor stap vooruit.

Eerst maken we een ontwerp van schaal 1:10 en komen we bij u terug. Bent u tevreden met wat u ziet, dan maken we voor u een carton. Dit is een werktekening op maat, die ook al de uiteindelijke kleuren en vormen bevat. Pas als de tekening is goedgekeurd, gaan we verder met de uitvoering van het glasraam.

Wist u dat het mogelijk is om bij Klear uw glasraam te laten stralen? Hierdoor kunt u haarfijn een prachtige tekening of zelfs een tekst in het glas laten stralen!

Restauratie van oude glasramen: een zeer delicaat proces

Bij Klear verzorgen we ook de restauratie en reparatie van bestaande glasramen, zowel voor particulieren als bedrijven, maar ook voor overheidsinstanties en kerkgebouwen.

Een glasraam in een kerk zit in de muur gemetseld en moet eerst verwijderd worden. Hierna gaan we het raam voorzichtig ontloden, poetsen, en herloden. Tot slot plaatsen we het opnieuw en zorgen we ervoor dat het kerkraam zelfs over ettelijke jaren weer makkelijk gerestaureerd kan worden.

Of het nu gaat om de creatie van een nieuw glas-in-loodraam of over een delicate renovatie: een beroep doen op vakkundige ambachtslieden is ook vandaag nog steeds een must!

Hebt u vragen? Wilt u een offerte?
Meer informatie over een van onze diensten?

Twijfel dan niet, neem contact op met ons via ons contactformulier! Wij doen er alles aan om u zo snel mogelijk van antwoord te dienen.
Contacteer onsBel ons
  Esenweg 210
8600 Esen - Diksmuide
  0473 11 16 85
  info@glasinloodatelier.be

Klear Glasatelier

Adres Iepersestraat 4
8890 Moorslede
Telefoon 0473 11 16 85
E-mail info@glasinloodatelier.be